AKTUALU VISOS AKTUALIJOS
Susitik su popiežiumi Pranciškumi Pasaulio jaunimo dienoje!
Paskelbta: 2023-01-29 19:37:33

Šiaulių vyskupijos jaunimo centras kviečia 14-35 metų jaunuolius drauge dalyvauti Pasaulio jaunimo dienose, vyksiančiose Lisabonoje 2023 m. rugpjūčio 1-6 dienomis.
„Marija susiruošė ir skubiai iškeliavo“ (Lk 1, 39) – popiežiaus Pranciškaus pasirinkta Luko evangelijos eilutė, skirta Pasaulio jaunimo dienoms, kurios pirmą kartą vyks Portugalijos sostinėje Lisabonoje.


Pasaulio jaunimo dienos – tai jaunimo iš viso pasaulio susibūrimas ir susitikimas su Popiežiumi. Tai taip pat ir piligriminė kelionė, jaunystės šventė, visuotinės Bažnyčios išraiška ir intensyvi evangelizacijos akimirka jaunimui visame pasaulyje. Pasaulio jaunimo dienos atveria duris visiems, nesvarbu, kokie jie artimi ar nutolę nuo Bažnyčios.
Šalia maldos, pasidalijimo, laisvalaikio momentų į šią šventę užsiregistravę jaunuoliai dalyvauja įvairiose Pasaulio jaunimo dienų komandos organizuojamose veiklose, išsidėsčiusiose visame priimančiame mieste. Svarbiausi Pasaulio jaunimo dienų įvykiai, kuriuose kartu su jaunimu dalyvauja ir Popiežius, yra pasitikimo ir atidarymo ceremonija, Kryžiaus kelias, vigilija (paskutinį vakarą) bei uždarymo šv. Mišios.
Neatidėliok popiežiaus Pranciškaus kvietimo į Pasaulio jaunimo dienas. Susitik su juo ir jaunimu iš viso pasaulio Lisabonoje!
Išsamesnė informacija ir registracija Šiaulių vyskupijos jaunimo centre:
El. p.: svjcentras@gmail.com
Tel.: 8 610 20 218
Facebook: ŠVJC

aukštyn